90 procent bedrijfsleven gebruikt Windows 7

Zes jaar na de officiële introductie werkt ruim 90 procent van de Nederlandse bedrijfsvestigingen met Windows 7. Daarmee is het met voorsprong het meest voorkomende besturingssysteem op pc’s van eindgebruikers. Dit blijkt uit analyse van circa drieduizend die Computer Profile de afgelopen zes maanden heeft gehouden met it-verantwoordelijken van Nederlandse bedrijfsvestigingen met vijftig of meer werknemers. Daarbij moet wel rekening gehouden worden met het feit dat bij diverse bedrijven meerdere versies van Windows draaien.

 

Het jongste besturingssysteem is Windows 10, geïntroduceerd op 29 juli 2015. De eerste locaties die dit systeem gebruiken, worden nu zichtbaar. Drie jaar na de introductie kent Windows 8 een penetratie van 27 procent, waar dit vorig jaar nog maar 14 procent was. Windows XP lijkt eindelijk door veel bedrijven te worden vervangen door een nieuwer systeem en de penetratie daalt dan ook van 28 procent vorig jaar naar 10 procent nu.

 
Windows 7

Ontwikkeling penetratie Windows 7

Vijf jaar na introductie is Windows 7 nog steeds het meest gebruikte platform. 90 procent van de geïnterviewde bedrijfsvestigingen werkt met deze variant. Windows Vista heeft nooit een respectabel markaandeel gehad in de Nederlandse zakelijke markt. In 2010 gaf 10 procent van de bedrijven aan hiermee te werken. In 2012 was dat al gehalveerd en op dit moment maakt nog slechts 1 procent gebruik van Vista.

Author: Anonymous

Copyright © 2012 Ronver Systems | sitemap | site by MoonWorks